facebook

Норвегія вводить заходи прикордонного контролю всередині Шенгенської зони

Цей режим вводиться на 10 днів з можливістю подальшого продовження.

1717689



Влада Норвегії почне здійснювати заходи прикордонного контролю на кордонах королівства з іншими країнами Шенгенської зони в четвер 26 листопада о 08:00 за місцевим часом (9:00 за Києвом).

Цей режим вводиться на 10 днів з можливістю подальшого продовження. Про це заявив у вівторок увечері глава міністерства юстиції та громадської безпеки країни Андерс Анундсен.

Перевірятимуть документи в осіб, що прибувають до Норвегії на поромах з Данії, Німеччини та Швеції. Перевірки також будуть здійснюватися на найважливіших пунктах пропуску через норвезько-шведський сухопутний кордон – передусім на Свінесундському мосту.

Такі заходи пов’язані зі збільшенням потоку біженців, що прибувають до скандинавських країн, а також рішенням шведського уряду тимчасово посилити імміграційне законодавство, перенаправивши потік прохачів притулку в сусідні держави.

“Міністерство юстиції регулярно оцінюватиме необхідність продовження цих заходів прикордонного контролю, а також введення нових – в аеропортах і на додаткових пунктах пропуску через сухопутний кордон королівства”, – зазначив Анундсен.

Рішення норвезького кабміну було прийнято всього через кілька днів після того, як парламент королівства схвалив пакет заходів, спрямованих на посилення імміграційного законодавства країни і які значно полегшують процедуру видворення осіб, що не потребують притулок.

Норвегія не входить до Євросоюзу, однак є учасницею Шенгенської угоди і неодноразово висловлювала ЄС своє занепокоєння щодо ситуації з біженцями, яка склалася в Європі.

За останніми даними Frontex, за перші дев’ять місяців 2015 року на територію країн Євросоюзу прибуло більш як 710 тисяч мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішняміграційна криза у світі є найбільшою з часів Другої світової війни.

Читайте також:  В Росії розбився літак на борту, якого був Пригожина

Шукайте деталі в групі Facebook