facebook

“Міст шпигунів”. Спілберг розповів про свій новий фільм

Режисер зізнався, що цей проект для нього дуже особистий.

1718070



В українському прокаті 3 грудня стартує “Міст шпигунів” – новий фільм триразового володаря Оскара і найкасовішого режисера в історії кіно, фільми якого в цілому заробили понад 8,45 мільярдів доларів, Стівена Спілберга.

Сюжет заснований на реальній історії Рудольфа Абеля (справжнє ім’я – Вільям Фішер) – радянського розвідника, котрий з 1948 року працював у США, а в 1957-му заарештованого агентами ФБР.

У 1962-му Абеля обміняли на збитого над територією СРСР пілота американського розвідувального літака Френсіса Пауерса.

Обмін відбувся на Гліникському мосту через річку Хафель – саме посередині цього мосту, прозваного через часті подібні випадки Шпигунським, проходив кордон між Західним Берліном і НДР.

Головним героєм “Моста шпигунів”, сценарій до якого писав Метт Чарман разом з братами Коенами, Спілберг зробив страхового адвоката Джеймса Донована (Том Хенкс), який був одним з помічників прокурорів на Нюрнберзькому процесі, а в 1960-ті опинився на вістрі протистояння між Сполученими Штатами і Радянським Союзом.

Доновану, який працював у юридичній фірмі, що представляла інтереси страхових компаній, асоціація адвокатів раптово запропонувала стати захисником Абеля (Марк Райленс).

“Холодна війна – це був небезпечний час для того, щоб потрапити в американські газетні заголовки як захисник шпигуна”, – пояснює режисер в ексклюзивному інтерв’ю, яке у своєму свіжому номері публікує журнал Корреспондент.

Режисер зізнається, що цей проект для нього дуже особистий – по-перше, він з дитинства захоплювався темою шпигунів, зачитувався книгами про Джеймса Бонда, а, по-друге, Спілберг дорослішав саме в часи Холодної війни.

“У Тусоні, який розташований приблизно за 160 км від Фенікса, де я виріс, була база бомбардувальників B-52. І я пам’ятаю, як батьки постійно говорили про цю базу, тому що ми всі відчували себе мішенями”, – згадує режисер.

Читайте також:  «ВБИЙ ДЕПУТАТА»: УКРАЇНСЬКІ ПІСНІ ПРО ПОЛІТИКІВ

Шукайте деталі в групі Facebook