facebook

Путін: РФ готова співпрацювати з коаліцією в Сирії

Москва готова взаємодіяти з міжнародною коаліцією під егідою США для боротьби з ІДІЛ у Сирії.

1718768



Росія з повагою ставиться до міжнародної коаліції у боротьбі з ІДІЛ у Сирії, яку очолюють США, і готова з нею співпрацювати. Про це заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє Інтерфакс.

“Ми з повагою ставимося до тієї коаліції, яку очолюють американці, і готові з нею співпрацювати”, – сказав Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом.

Він зазначив: “…якщо наші партнери до цього не готові, добре, ми готові самі зі свого боку працювати і в іншому форматі, в такому, який прийнятний для наших партнерів”.

“Ми готові взаємодіяти з коаліцією, яку очолюють Сполучені Штати, але, звичайно, інциденти, такі як знищення нашого літака і загибель наших військовослужбовців, льотчика та морського піхотинця, що прийшов на виручку своїм бойовим товаришам, абсолютно неприйнятні”, – підкреслив Путін.

“Ми виходимо з того, що це не повторюватиметься, інакше нам така взаємодія ні з ким, з жодною коаліцією жодної країни не потрібна”, – сказав президент РФ.

Путін домовився з Олландом про двосторонню взаємодію і взаємодію з міжнародною коаліцією під егідою США для боротьби з ІДІЛ у Сирії.

“Ми домовилися про те, як будемо взаємодіяти найближчим часом, зокрема у двосторонньому форматі, і з коаліцією в цілому, очолюваною США”, – сказав Путін.

Він зазначив, що йдеться про визначення території, по якій можна наносити удари, а по якій краще утриматися від нанесення ударів, про обмін інформацією з тих чи інших питань та координацію дій на полі бою.

Читайте також:  Зеленський провів переговори з Трампом: всі подробиці історичної зустрічі

Шукайте деталі в групі Facebook