facebook

У Мар’їнці та Авдіївці відновилися обстріли

Провокаційний вогонь знову звучить в зоні АТО.

1719226



З 18:00 години 27 листопада сепаратисти відновили обстріли в напрямку Авдіївки, Луганського, Мар’їнки, повідомив спікер штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі телеканалу112 Україна.

“В цілому можна сказати, що сьогоднішній день був одним із найбільш тихих. Я такого давно не пам’ятаю, щоб взагалі з 6 ранку і до 18 всього тричі терористи відкривали вогонь. Двічі з БМП і стрілецької зброї по Красногорівці, також із стрілецької зброї по Пісках”, – зазначив він.

Але вже після 18 годин знову відновилися обстріли, із озброєння БПМ і стрілецької зброї сепаратисти вели вогонь у напрямку ЗСУ по Авдіївці, повідомив Матюхін.

“Також зі стрілецької зброї по Луганському. І буквально недавно, менше години назад, по Мар’їнці з 82-міліметрових мінометів. Всі вони були провокаційними, але вони знову відновилися”, – сказав він.

Матюхін зазначив, що “українські військові відкривали і будуть відкривати вогонь, якщо є загроза життю.

“Кожен командир, який перебуває на місці, не мається на увазі тільки командир бригади, кожен командир на місці, то командир взводу, то командир роти, має право давати команду своїм підлеглим на відкриття вогню. Коли йде вогонь по наших позиціях, військові мають право відкривати вогонь”, – додав спікер штабу АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в попередню добу обстріли на Донбасіскоротилися і ніч для військових пройшла тихо.

Читайте також:  В Україні оголошено національний траур: термінове звернення Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook