facebook

У “заробітчан” спливає термін для статусу в РФ

З 1 грудня до українців-порушників російського міграційного закону почнуть застосовувати санкції.

1720140



Відведений громадянам України термін для визначення свого статусу закінчується в РФ в понеділок, а з 1 грудня міграційна служба почне застосовувати до порушників санкції.

Полегшений міграційний режим для громадян України, введений з гуманітарних міркувань, був скасований в РФ з 1 серпня. З цього моменту для всіх українців, окрім тих, які залишили територію Донбасу в екстреному масовому порядку, почав діяти звичайний порядок перебування, як для всіх іноземців з безвізових країн – перебувати в країні без визначення свого статусу вони можуть 90 діб.

Після цього часу вони або отримують дозвільні документи на трудову діяльність і пролонгують своє перебування на території Росії, або через 120 діб з моменту прибуття для них буде закриття в’їзду.

ФМС Росії після першого серпня неодноразово нагадувала громадянам України про необхідність отримати дозвіл на роботу в РФ або іншим способом визначити свій статус, наприклад, отримати дозвіл на тимчасове проживання або громадянство.

У понеділок, 30 листопада закінчується термін, даний громадянам України, які не побажали визначити статус в РФ, щоб залишити Росію. Як раніше заявив глава ФМС, вже з 1 грудня до українців-порушників міграційного закону РФ почнуть застосовувати санкції.

“Коли він (порушник) виїде, йому закриють в’їзд у Російську Федерацію. Залежно від того, скільки він просидів тут, ця цифра буде змінюватися: 120 діб перевищив – 3 роки закриття в’їзду, 180 діб перевищив – 5 років закриття в’їзду. Рік перевищив – 10 років закриття в’їзду”, – сказав раніше глава ФМС РФ Костянтин Ромодановський.

Як раніше повідомлялося, до 30 листопада всім українцям, крім тих, хто приїхав з “гарячих точок”, Луганської та Донецької областей, потрібно визначитися, залишаються вони в Росії або повертаються додому.

Читайте також:  У Білорусі українця засудили до трьох років ув'язнення за участь у протестах

Шукайте деталі в групі Facebook