facebook

Борці з корупцією отримуватимуть по 30 тисяч

Таку зарплату озвучив глава Антикорупційної прокуратури.

1721239



Посадовий оклад співробітників Антикорупційної прокуратури складе близько 30 тисяч гривень, повідомив заступник генпрокурора України – керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає РБК-Україна.

“Що стосується заробітної плати співробітників Антикорупційної прокуратури, то за законодавством посадовий оклад прокурора антикорупційної прокуратури повинен бути не меншим від посадового окладу керівника відділу центрального апарату Національного антикорупційного бюро. Тобто в середньому це становить близько 30 тисяч грн”, – повідомив він.

Холодницький вважає, що неможливо боротися з корупцією із зарплатою 100 або 200 доларів.

“Але питання фінансування досі залишається відкритим, оскільки ті кошти, які необхідні в цілому для функціонування органів прокуратури, і ті, які нам пропонують в бюджеті, не збігаються”, – зазначив він.

Також Холодницький повідомив, що Антикорупційна прокуратура запрацює у повному обсязі після повного формування штату її співробітників, однак, не зміг назвати певні терміни.

15 нардепів фракції БПП об’єдналися в Антикорупційну платформу

Холодницький також має намір звернутися до комісії, яка вибирає співробітників Антикорупційної прокуратури для того, щоб прискорити цей процес.

Як повідомлялося, Україні слід забезпечити прозорість проведення антикорупційної реформи, яка є ключовою в питанні довіри до країни міжнародних партнерів, заявила верховний комісар ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Читайте також:  Івано-Франківськ узяв шефство над 10-ою гірсько-штурмовою бригадою

Шукайте деталі в групі Facebook