facebook

СБУ затримала оператора каналу “Новороссия ТВ”

За “участь у терористичній організації”

sbu--437x277


Служба безпеки України затримала оператора телеканалу “Новороссия ТВ”, що пропагує тероризм, сепаратизм і здіснює антиукраїнську діяльність.

Про це повідомив у неділю, 15 березня, радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

“Йдеться про громадянина України, мешканця Хмельницької області, який восени 2014 р. виїхав до Донецька та працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу “Новороссия ТВ”. Зловмисник спільно із журналістами телеканалу знімав замовні відеоматеріали для програми “Лента новостей “Новороссия ТВ”, неодноразово знімав репортажі за участю лідерів терористичних груп, що діють у Донецькій та Луганській областях”, – повідомив Лубківський.

За даними радника голови СБУ, підготовлені за участю оператора сюжети не лише пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”, містили заклики до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванні конфлікту та ворожнечі на сході України і знищенню цивільного населення.

Зловмисника затримали 13 березня на Хмельниччині, куди він приїхав у відпустку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України (участь у терористичній організації та сприяння діяльності терористичної організації).

джерело tvi.ua

Читайте також:  СБУ викликала на допит Яценюка, Турчинова та Авакова у "вугільній справі"

Шукайте деталі в групі Facebook