facebook

Пенсіонер з Британії відсудив у Apple дві тисячі фунтів за видалені дані

Стерті фото, за словами чоловіка, мали для його родини особливу цінність.

1721588



68-річний британець Дерек Уайт відсудив у Apple 2 тисячі фунтів стерлінгів за видалену з його смартфона інформацію та особисті фото- і відеозаписи. Як повідомляє видання Evening Standard, дані без попередження видалили у фірмовому магазині компанії, куди Уайт звернувся в грудні 2014 року з проханням перевірити справність його iPhone 5.

Приводом стало отримане пенсіонером текстове повідомлення, в якому говорилося, що з ґаджетом щось сталося. Не виключено, що йшлося про СМС-розсилку від шахраїв.

У позові пенсіонер зазначив, що співробітники поцікавилися, чи зробив він резервну копію інформації, яка зберігалася на смартфоні, тільки після того, як повернули йому пристрій. Стерті фото, за словами Уайта, мали для його родини особливу цінність, так як нагадували, що протягом року він лікувався від раку і зумів подолати хворобу, а влітку 2014 року одружився і провів медовий місяць на Сейшелах.

За рішенням суду, Уайт отримав від компанії 1,2 тисячі фунтів стерлінгів компенсації і 800 фунтів на покриття судових витрат. Спочатку Уайт вимагав від Apple 5 тисяч фунтів, щоб оплатити повторний медовий місяць. Розгляд тривав протягом року.

Уайт самостійно представляв свої інтереси в суді, відмовившись від послуг юристів. За його словами, за 12 місяців розглядів Apple не продемонструвала спроб піти на компроміс або запропонувати компенсацію за видалені дані.

Читайте також:  І знову голови летять: Зеленський звільнив ще 14 голів РДА Івано-Франківської області

Шукайте деталі в групі Facebook