facebook

Порошенко і Керрі говорили про вибори та Крим

Відбулася телефонна розмова глави держави і держсекретаря США.

1722373



Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з державним секретарем США Джоном Керрі, передає прес-служба глави держави.

Петро Порошенко висловив співчуття американському народу у зв’язку із загибеллю людей в результаті стрілянини в Сан-Бернардіно, Каліфорнія.

Співрозмовники говорили про підготовку виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ.

Джон Керрі підтвердив незмінну позицію США про необхідність збереження санкцій проти Росії до повної імплементації Мінських домовленостей.

Державний секретар США також зазначив, що можлива координація з РФ з важливих питань міжнародного порядку денного не здійснюватиметься за рахунок інтересів України.

Була підтверджена незмінна позиція США з питань політики невизнання приєднання Криму до Росії.

Петро Порошенко поінформував співрозмовника про останні кроки в напрямку здійснення внутрішніх реформ в Україні.

Джон Керрі відзначив завершення процедури з призначенням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, наголосивши, що це є надзвичайно важливим сигналом в напрямку рішучої боротьби з корупцією.

Петро Порошенко подякував США за надання допомоги у зміцненні обороноздатності країни і висловив надію на її продовження.

Петро Порошенко і Джон Керрі обговорили графік найближчих контактів на високому рівні між Україною та США.

Читайте також:  У Росії питання Містралів хочуть вирішити до кінця квітня

Шукайте деталі в групі Facebook