facebook

Туреччина порадила, як Україні повернути Крим

Туреччина наполягає на юридичній позиції щодо повернення анексованого Криму.

1723267


Україні для повернення анексованого РФ Криму потрібно створити потужний “юридичний файл” і не робити ніяких відступів від правових позицій. Про це повідомив посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель в інтерв’ю Українським Новинам.

“(Для повернення Криму, – ред.) потрібно створювати потужний “юридичний файл” і не робити ніяких відступів від правових позицій. Необхідно якомога ретельніше шукати рішення шляхом діалогу. В обставинах, коли майже в усьому світі відбуваються конфлікти, військові рішення, як правило, нежиттєздатні”, – сказав він.

Посол також запевнив, що Туреччина не має наміру змінювати позицію відносно анексованого Криму через погіршення турецько-російських відносин.

“Позиція Туреччини щодо України, включаючи Крим, була жорсткою з самого початку, і вона не змінювалася, бо це принцип права і його дотримується Туреччина. Ми на офіційному рівні та в приватному порядку висловлювали нашу критику щодо дій Росії”, – сказав Тезель.

Нагадаємо, в серпні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не визнає окупацію Криму Росією.

Читайте також:  У Туреччині оголошена «помаранчева» тривога у зв'язку з неадекватними діями раSSєї

Шукайте деталі в групі Facebook