facebook

Порошенко впевнений, що ЄС не скасує санкції

16 грудня в Брюсселі відбудеться “міні-саміт ЄС” щодо скасування віз для України.

1723555



Президент Петро Порошенко впевнений, що Європа продовжить санкції проти Росії, заявив він в інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 6 грудня.

“Якщо не трапиться нічого екстраординарного, якщо РФ раптом не виведе свої окупаційні війська, не вирішить питання передачі під український контроль ділянки кордону, не звільнить заручників, не забезпечить повну імплементацію решти пунктів Мінських угод – рішення про подовження санкцій буде прийнято”, – заявив Порошенко.

Як відомо, ЄС має ухвалити рішення про подовження санкцій щодо РФ до 17 грудня.

Порошенко знову нагадав, що альтернативи Мінським угодами на сьогоднішній день не існує.

“Мінськ – це зобов’язання російської сторони. Саме Мінськ довів і доводить, що це (події на Донбасі) є агресією РФ проти України, саме Мінськ запроваджує санкції за невиконання домовленостей”, – пояснив Порошенко.

Він також повідомив про домовленість з президентом Єврокомісії та головою Європейської Ради про те, що 16 грудня в Брюсселі відбудеться “міні-саміт ЄС” з участю ключових єврокомісарів, на якому будуть розглянуті не тільки питання безвізового режиму, а й питання запровадження зони вільної торгівлі з 1 січня.

Раніше міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсіа-Маргаліт заявив, що Євросоюз має намір продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Персональні санкції проти росіян та українців, а також проти деяких юридичних осіб у зв’язку з анексією Криму і подіями на Донбасі діють до 15 березня 2016 року.

Обмежувальні заходи у зв’язку з анексією Криму (поширюються на імпорт кримських товарів до країн ЄС, інвестиції в кримську нерухомість, туристичну діяльність у Криму) закінчуються 23 червня 2016 року.

Читайте також:  ЄС почав оголошувати “список Савченко”: Литва першою заборонила в'їзд 46 особам!

Шукайте деталі в групі Facebook