facebook

Луческу: Єдине, що повинна робити моя команда, – грати на перемогу

Головний тренер Шахтаря Мірча Луческу відвідав прес-конференцію перед матчем групового етапу Ліги чемпіонів з ПСЖ.

1724145


– Ви багато говорили про Алекса Тейшейру. Чи буде цей матч мотивувати його?

– Я сказав, що буду дуже радий, коли усі мої гравці зможуть перейти в топ-клуби, а не лише про одного Тейшейру. Напевно, він сам хоче змінити клуб, так як він дуже давно грає тут. Що стосується Алекса, то він спробує себе проявити, адже тут багато уваги навколо футболу. Сподіваюся на те, що він ще довго гратиме тут, але коли його захоче топ-клуб, то я, звісно, відпущу його.

– Наставник ПСЖ Лоран Блан говорив про те, що може випустити на поле резервний склад. Ви теж виставите на гру резервістів?

– Це неправда. Він такого не говорив. Він сказав, що може декому з футболістів дати відпочити. А взагалі, усі, як ви кажете, резервісти, грали в останніх матчах. Команди сьогодні не складаються з 11 чоловіків. Усі гравці ПСЖ хочуть грати, хочуть вигравати. Зрештою, як і ми. Просто на поле в стартовому складі можуть вийти лише 11.

– Ви вже грали проти Реала і ПСЖ. З ким грати складніше?

– Завтра скажу. Проти Реала ми зіграли два матчі, проти ПСЖ – один. Скажу завтра – після гри. Це дві сильні команди. У Мадриді домінував ПСЖ, і цей клуб міг виграти.

– Наскільки складно буде спрогнозувати склад ПСЖ?

– В атаці гратимуть Кавані, Лукас, Ібрагімович і Ді Марія. Про інших я не хочу говорити. У ПСЖ всі футболісти коштують дуже дорого. У нас інша політика: ми купуємо молодих і робимо з них зірок. Для нас матч з ПСЖ – важливий поєдинок, іміджева гра. Вони виграли у нас в першому матчі за рахунку 3:0. Але, на мою думку, результат поєдинку міг би бути іншим, якби не наші помилки. Шахтар – команда, яка вміє грати. Звісно, у нас не найкраща ситуація на цей момент. Ми грали з двома сильними командами, яким ми програли. Ми могли виграти в Мальме, але не вийшло. Я не задоволений трьома очками, які ми заробили в групі. Єдине, що повинна робити моя команда, – грати на перемогу.

Читайте також:  Івано-Франківське "Прикарпаття" продовжило переможну серію

– Чи є в команді передвідпустковий настрій, адже команда завтра гратиме останній матч у цьому році?

– Футболісти виходять на поле, щоб грати. Вони не думають про канікули. Шкода, що Шахтар залишився на тому рівні, який ми звикли показувати. Команда демонструє гарний футбол. Хочу, щоб ми грали як в Стамбулі, у Відні. Що стосується матчів у групі, то мені здається, що футболісти виходили на поле з думками про поразку. Здавалося, що команда боялася грати у свій футбол і вигравати. Свою роль в матчах зіграв і суддя, який припускався помилок не на нашу користь. Для нас завтра важливо добре зіграти.

– Олександр Гладкий готовий до матчу з ПСЖ?

– У нього мікротравма. Його відновлення забере 3 тижні. Також у нього є проблема з ребрами. Йому в матчі з Реалом Касилья коліном потрапив в ребро. Тепер у нього там мікротріщина.

В Україні матч Ліги чемпіонів ПСЖ – Шахтар покажуть у прямому ефірі телеканалиУкраїна і Футбол-1. Додамо, що трансляція матчу розпочнеться о 21:45.

Нагадаємо про те, що перший матч між цими командами, який відбувся 30 вересня у Львові, закінчився перемогою ПСЖ за рахунку 3:0.

Шукайте деталі в групі Facebook