facebook

Білий дім запропонував усунути Трампа від виборів

У Білому домі захотіли усунути Дональда Трампа від виборів за його заяву про мусульман.

1724881


Офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що заклик кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа заборонити мусульманам в’їзд в країну позбавляє його права на участь у виборах. Про це повідомляє Reuters.

На його думку, висловлювання політика були “образливими і отруйними”. Ернест також зазначив, що передвиборча кампанія Трампа нагадує “звалище історії”. Він закликав республіканців, які підтримують кандидатуру бізнесмена, негайно виключити його з партії.

“Те, що сказав Трамп, позбавляє його права бути президентом”, – наголосив представник Білого дому.

Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс зауважив, що слова Трампа суперечать американським цінностям та національній безпеці країни. “У нас у Біллі про права є повага до свободи релігії”, – сказав Родс.

Нагадаємо, 7 грудня Трамп закликав до повної заборони всім мусульманам в’їжджати в США “доти, поки спецслужби не зрозуміють, що відбувається”.

Висловлення бізнесмена викликало різку критику в соціальних мережах. У Великобританії активісти зажадали у влади заборонити Трампу в’їзд в країну.

Читайте також:  Жінка народила дитину у 67 років і встановила національний рекорд

Шукайте деталі в групі Facebook