facebook

Порошенко закликає не підвищувати податкові ставки

Президент поставив завдання до Нового року прийняти зміни до податкового законодавства.

1724852



Президент України Петро Порошенко закликав до відмови від підвищення податкових ставок в рамках податкової реформи і запропонував поступове їхнє зниження в найближчі три роки, повідомляє прес-служба глави держави.

“Дуже важливо, щоб ця філософія поширювалася на кілька років. Якщо ми ставимо 18 відсотків податок на прибуток підприємств і ПДФО (податок на дохід фізичних осіб – ред.) на 2016 рік, щоб ми нині зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 рік визначили орієнтир, за яким ми повинні досягти максимум 20-процентного навантаження на фонд заробітної плати – приблизно 10 відсотків ПДФО і 10% – ЄСВ (єдиний соціальний внесок – ІФ)”, – заявив президент.

Порошенко поставив завдання до Нового року прийняти зміни до податкового законодавства і бюджет на 2016 рік.

Глава держави запропонував розглянути можливість введення ставок з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з інноваціями, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести в дію.

Нагадаємо, Міністерство фінансів у своєму проекті податкової реформи пропонувало концепцію “все по 20”, припускаючи незначне підвищення поточних ставок податку на прибуток і ПДФО до 20%, збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження ЄСВ до 20%.

Читайте також:  Порошенко закликав політсили підтримати кандидатуру Марусі Звіробій на виборах на Івано-Франківщині

Шукайте деталі в групі Facebook