facebook

Японський ресторан виплатить мільйон доларів за смерть співробітниці

Батьки дівчини, котра наклала на себе руки, отримають компенсацію за рішенням суду.

1724900



Батьки Міни Морі, котра наклала на себе руки через переробки в мережі ресторанів “Ватамі” в Японії, отримають від роботодавця дочки 134 мільйони ієн (близько 1,1 мільйона доларів).

Батьки дівчини звернулися до суду з вимогою виплатити їм 153 мільйони ієн (1,27 мільйона доларів) як компенсацію за те, що їхня дочка Міна Морі, не витримавши надмірної праці без вихідних днів, вкоротила собі віку, повідомила газета “Іоміурі”. Дівчина почала працювати в компанії в квітні 2008 року. Їй доводилося більш як 10 годин трудитися в нічні зміни, після яких за графіком роботи вона була змушена рано вранці знову виходити на роботу.

Вихідні дні з ранку були зайняті навчанням в компанії, завчанням напам’ять текстів глави ресторанної мережі, написанням звітів. За місяць до смерті дівчина написала у своєму щоденнику: “У мене все болить. Мені важко. Настрій пригнічений. Не можу швидко рухатися. Допоможіть. Хто-небудь, допоможіть мені”. Через місяць її не стало.
Спочатку компанія не хотіла визнавати зв’язок між умовами праці та самогубством. Проте потім Мікі Ватанабе, який тоді очолював “Ватамі”, а нині – депутат верхньої палати парламенту від правлячої партії, прийняв рішення завершити справу до розглядів у суді, уклавши мирову угоду.

За угодою, “Ватамі” зобов’язана виплатити батькам дівчини більш як 1 мільйон доларів і вжити заходів щодо полегшення умов праці своїх співробітників. Зокрема, виплатити всім за минулі роки компенсації за так зване навчання на робочому місці – фактично, неоплачена праця, і за неоплачені переробки понаднормово.

Читайте також:  Як в страшному сні: Горе-матір змусила лікарів зробити 13 oпеpацій здоровій дитині

Шукайте деталі в групі Facebook