facebook

СБУ в Києві затримала диверсантів

Силовики провели спецоперацію.

1725394



Пізно увечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в низці міст України, зокрема в Києві, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає РИА “Новости Украина”.

“Затримано двох громадян Російської Федерації і троє громадян України. Ще один з членів ДРГ пручався із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу “Альфа”, і був знешкоджений”, – написала Гітлянська на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, стан одного з поранених критичний, “у ці хвилини лікарі борються за його життя”.

“Під вогнем співробітники “Альфи” спочатку евакуювали з приміщення, де переховувався диверсант, господарів квартири і їхню семирічну дитину, і тільки потім завершили штурм озброєного злочинця”, – додала спікер спецслужби.

“Огляд місць події триває, однак лише в одній з адрес в столиці на цей момент вже вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат і близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв і засобів ураження”, – додала вона.

Пізніше Олена Гітлянська повідомила, що в ході триваючої в Києві спецоперації СБУ щодо припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи був затриманий ще один громадянин Росії.

“Щойно затриманий ще один громадянин РФ. Спецоперація триває”, – написала Гітлянська на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  “Село – столиці – похмелитись”: У Росії пенсіонер відіслав Медведєву 60 рублів надбавки до пенсії

Шукайте деталі в групі Facebook