facebook

Мінфін США оцінив дохід ІД від контрабанди нафти

“Ісламська держава” щомісяця отримує від контрабанди нафти 40 млн доларів, підрахували в Мінфіні США.

1725976



Терористичне угруповання “Ісламська держава” щомісяця отримує від контрабанди нафти 40 млн доларів, а закупівлю цих поставок здійснюють Анкара і Дамаск.

З такою заявою виступив у четвер, 10 грудня, в Королівському інституті міжнародних відносин у Лондоні виконуючий обов’язки заступника міністра фінансів США у боротьбі з тероризмом і фінансової розвідки Адам Зубін, передає ТАСС.

З його слів, ІД “продає велику кількість нафти режиму (президента Сирії Башара – ред.) Асада, а частина йде через кордон до Туреччини”.

Зубін також сказав, що за час свого існування ІД отримала від пограбувань банків у Сирії та Іраку і контрабанди нафти до $ 1,5 млрд. При цьому нафтова складова перевищує $ 500 млн, а розмір викрадених банківських коштів перебуває в межах від $ 0,5 до $ 1 млрд .

Зубін заявив, що США закликають Туреччину заблокувати потік грошових коштів, який виходить від бойовиків Сирії та Іраку.

“Ми очікуємо, що турки зроблять більше (для блокування контрабандного потоку грошей – ред.). Зміцнення безпеки цього кордону (Туреччини з Сирією та Іраком- ред.) принесло б великі дивіденди”, – зазначив він.

Читайте також:  Укрнафта заперечує присутність в офісі компанії озброєних осіб

Шукайте деталі в групі Facebook