facebook

Прем’єр Австралії запропонував не випускати в’язнів-терористів на волю

Ув’язнені-терористи в Австралії можуть позбутися права будь-коли вийти на волю.

1725985



Ув’язнені австралійських в’язниць, засуджені до різних термінів за терористичну діяльність, можуть позбутися права будь-коли вийти на волю. З пропозицією внести відповідні поправки до законодавчі норми виступив прем’єр-міністр Малколм Тернбулл.

Ініціатором проекту внесення таких поправок до законів є голова об’єднаного комітету обох палат федерального парламенту з розвідки і безпеки Ден Тіен.

На його думку, для ефективного протистояння терористичній загрозі необхідно наділити федеральну владу і владу штатів правом продовжувати на невизначений термін перебування у в’язницях осіб, засуджених за тероризм, якщо вони вважають, що ці ув’язнені після виходу на волю продовжать представляти небезпеку для суспільства.

У четвер поліція заарештувала двох жителів Сіднея, у тому числі 15-річного підлітка, яким висунуті звинувачення у підготовці теракту. У той же день аналогічні звинувачення висунули ще трьом особам, які вже перебувають у в’язницях.

Смертна кара була скасована в Австралії 30 років тому, останнім штатом, який скасував її, був Новий Південний Уельс – це сталося в 1985 році. Відтоді вищою мірою покарання злочинців в Австралії є довічне ув’язнення.

Читайте також:  Сусід зняв, як “застукана” дружиною “нещасна” коханка в нижній бiлизні стрибає з вікна (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook