facebook

Одразу три позови подали до суду на мера Руслана Марцінківа та Івано-Франківську міськраду громадські активісти “ЧЕСНО” та керівники фракцій УКРОПу та Самопомочі

Як відомо 1 грудня під час першого сесійного засідання новообраної міської ради за оцінкою багатьох експертів, більшість в міській раді (Свобода, БПП, Батьківщина) з першого дня стала на шлях порушення Законів та Регламенту, включивши в порушення процедури до порядку денного та проголосувавши питання щодо зміни Регламенту Івано-Франківського міськвиконкому, зміни чисельної кількості апарату та структури міськвиконкому. Без змін до Регламенту були проголосовані часткові склади постійних комісій міськради, які не відповідали чинному Регламенту міської ради.

На цей час до Івано-Франківського міського суду подані вже три позивні заяви: від керівника громадського руху “Чесно” в Івано-Франківській області



Віталія Світлика
та лідерів фракцій “Українського об’єднання патріотів-УКРОП” та “Самопомочі” в міськраді – Володимира Олійника та Олександри Фадорук (заступника керівника фракції).

Отже в міській раді створено прецендент звернення до суду щодо відновлення законності та створення засад правового регулюваня діяльності народних обранців в Івано-Франківській міській раді.

В позовних заявах наразі оспорені всі рішення першого пленарного засідання міської ради від 01 грудня 2015 року, як такі що прийняті не законно і протиправно.

Нагадаємо, що 4 грудня в Івано-Франківську відбувся круглий стіл за участю громадськості, лідерів обласних організацій політичних партій та активістів ГР “Чесно”.

За словами координатора руху “Чесно” в Івано-Франківську” Віталія Світлика, остання сесія відбулась із значними порушеннями регламенту, які неможливо лишити поза увагою.

В свою чергу координатор проекту “Антикорупційна платформа” Максим Кицюк зазначив, що практично всі політпартії, які пройшли до івано-франківської міськради перед виборами підписали меморандуми про співпрацю з коаліцією “Прозорі ради”, однак при першому засіданні всі домовленості були порушені. Зокрема, мова йде про партії “Свобода” і БПП “Солідарність”, які недотримались умов меморандуму.

“Це недопустимо, на першій же сесії порушувати закон”, – зазначив Кицюк.

“Наше завдання навчити новообрану владу працювати чесно – каже політолог Ігор Ткач. – Цей позов має навчити раду приймати законні рішення та працювати згідно регламенту”.

Активістів підтримали представники партій “УКРОП”, “Самопоміч” та УНП.

Читайте також:  Суд над АТОвцем, котрий захищав сина: обвинувачення хоче 50 тисяч моральної шкоди

Цікаво, що позовну заяву “УКРОПу” буде розгдядати суддя Мирослава Польська, а позови від “ЧЕСНО” та “Самопомочі” – суддя О.М. Бабій.

Позовна вимога лідера руху чесно в Івано-Франківській області Віталія Світлика:

Позовна заява керівника фракції “Українського об’єднання патріотів-УКРОП” Володимира Олійника:

Позовна заява заступника керівника фракції “Самопоміч” Олександри Федорук:

 

Шукайте деталі в групі Facebook