facebook

На околицях Сонячної системи знайшли суперземлю

Астрономи висунули кілька гіпотез про знайдений космічний об’єкт.

1726771


На далеких околицях Сонячної системи, ймовірно, існує суперземля. Про це пишуть шведські та мексиканські астрономи у своєму дослідженні на сайті arXiv.org.

Учені поки що не можуть точно визначити розміри цього небесного тіла і його віддаленість від Землі.

Астрономи зробили своє відкриття за допомогою обсерваторії ALMA. Потенційну суперземлю астрономи спостерігали двічі: у липні 2014 року і травні 2015 року.

Три гіпотези природи небесного тіла

Перша: виявлений об’єкт є суперземлею, яка приблизно вдвічі більша за Землю і віддалена від Сонця на відстань 300 астрономічних одиниць. До неї вчені схиляються найбільше.

Друга: небесне тіло є карликовою планетою, що знаходиться на відстані близько 100 астрономічних одиниць від Землі. Це дальше, ніж карликова планета Седна, але ближче, ніж V774104.

Третя: незвичайний об’єкт є коричневим карликом, розташованим на відстані 20 тисяч астрономічних одиниць від Землі. Вчені збираються продовжити дослідження незвичайного небесного тіла, а їх гіпотези поки що не отримали визнання астрономічного співтовариства.

31 липня повідомлялося, що найближчу до Землі екзопланету знайшли в сузір’ї Кассіопеї. Планета HD 219134b розташована на відстані 21 світлового року від Землі.

Читайте також:  Стало відомо, як жінки вибирають чоловіків

Шукайте деталі в групі Facebook