facebook

Німеччина не збільшуватиме війська в Сирії

Ангела Меркель проти розширення військової присутності.

1727146



Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає внесок Німеччини в боротьбу проти “Ісламської держави достатнім” і не має наміру розширювати німецький військовий контингент в Сирії, передає Reuters.

“Я впевнена, що Німеччина робить свій внесок у боротьбу з ІД, і обговорювати нові обставини, пов’язані з цим, не варто”, – сказала Меркель в інтерв’ю каналу ZDF, коли її запитали про запит міністра оборони США Ештона Картера.

Інформація про запит була опублікована напередодні в журналі Der Spiegel. Картер надіслав офіційний лист своїй німецькій колезі Урсулі фон дер Ляйєн з проханням розширити військовий контингент ФРН для боротьби проти “Ісламської держави” в Іраку та Сирії.

Міністр оборони ФРН підтвердила факт отримання запиту і зазначила, що він перебуває на стадії розгляду.

У складі німецького контингенту військ коаліції є шість розвідувальних літаків Tornado, фрегат, що захищає французький авіаносець “Шарль де Голль”, авіазаправник і 1200 осіб особового складу.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон обговорив операцію Британії в Сирії з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка назвала “вражаючими” авіаудари по нафтових ресурсах ІД.

Читайте також:  У Німеччині знайшли найдавніше у світі послання в пляшці

Шукайте деталі в групі Facebook