facebook

Не можна боротися з корупцією за $220 – Холодницький

Головний антикорупціонер вважає, що зарплата прокурорів повинна становити щонайменше 50 тисяч гривень.

1727137



Заступник генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький переконаний, що прокурори цього відомства повинні отримувати зарплату щонайменше 50 тисяч гривень на місяць, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У середньому пересічний прокурор антикорупційної прокуратури, конкурс на яких ми запланували оголосити вже 15 грудня і з 16 грудня розпочати прийом документів, повинен заробляти щонайменше 50 тисяч гривень на місяць. Це оклад плюс всі надбавки. Ця сума, на думку, достатня, щоб показати реальні результати в боротьбі з корупцією”, – сказав він.

Холодницький зазначив, що можна по-різному оцінювати, чому в проекті бюджету на 2016 рік не були закладені кошти на антикорупційну прокуратуру.

“Я зараз не готовий коментувати це питання, оскільки є різні думки. Можливо, це і якась спроба заблокувати роботу антикорупційної прокуратури, антикорупційного бюро і тих органів, роботу яких давно чекає все українське суспільство”, – припускає він.

За його словами, генеральний прокурор України Віктор Шокін піднімав цю проблему ще до обрання керівника антикорупційної прокуратури, і 23 листопада він звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з інформацією, де було розписано “до копійки” скільки необхідно коштів.

“Цей орган може бути незалежним тільки тоді, коли буде фінансуватися окремим рядком в бюджеті. Тому що не можна боротися з корупцією, отримуючи 220 доларів зарплати”, – наголосив Холодницький.

Він вказав, що якщо депутати не встигнуть прийняти державний бюджет в 2015 році, то тоді Спеціалізована антикорупційна прокуратура фінансуватиметься як “звичайний” департамент Генпрокуратури України з “їхніми звичайними” зарплатами.

Читайте також:  В Івано-Франківську люди пікетують проти корупції, підняття тарифів, цін та податків (фото+відео)

Шукайте деталі в групі Facebook