facebook

Топ-100: Рейтинг найвпливовіших українців 2015 року (інфографіка)

Президент Петро Порошенко продовжує очолювати рейтинг найвпливовіших українців за версією журналу “Фокус”.

thumb


На друге місце з третього перемістився прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він обігнав бізнесмена Ігоря Коломойського. При цьому міністр МВС Арсен Аваков потіснив з четвертої позиції бізнесмена Ріната Ахметова, який замикає Топ-5.

Шосте місце в рейтингу втратив бізнесмен Дмитро Фірташ, який нещодавно заявив про своє бажання повернутися в Україну. Його позицію зайняв секретар РНБО Олександр Турчинов.

Різкий стрибок зробила міністр фінансів України Наталя Яресько. Після успішних переговорів про реструктуризацію державного боргу України вона зуміла посісти 10 місце. Її обігнали лише глава Адміністрації президента Борис Ложкін (9 місце) і бізнесмен Віктор Пінчук (8 місце).

Примітно, що скандальний народний депутат від “Народного фронту” Микола Мартиненко, який має намір залишити стіни Верховної Ради, піднявся на 62 місця вгору. Перший заступник Бориса Ложкіна Віталій Ковальчук зміг “стрибнути” в рейтингу на 46 позицій.

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін втратив за рік 8 місць і розмістився на 26 позиції, а міністр юстиції Павло Петренко зайняв 27 місце в рейтингу найвпливовіших українців.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль після свого переведення на роботу з Луганської області втратив 20 позицій (44 місце), рейтинг глави фракції “БПП” в Раді Юрія Луценка перемістився донизу на 31 місце (46 місце), переможець на виборах мера Києва Віталій Кличко після втрати 16 позицій розмістився на 49 місці.

Новими іменами в списку найвпливовіших українців стали народний депутат пропрезидентської фракції Ігор Кононенко (13 місце), глава СБУ Василь Грицак (18 місце), генеральний прокурор Віктор Шокін (20 місце), глава Одеської області Міхеіл Саакашвілі (22 місце), нардеп від “Народного фронту” Андрій Іванчук (24 місце), генеральний директор телеканалу “1+1” Олександр Ткаченко (74 місце), шеф-редактор 5 каналу Володимир Мжельський (80 місце).

Читайте також:  Тіна Кароль в “нічнушці” за 10 тисяч гривень захопила ніжним образом (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook