facebook

Україна готова до ЗВТ з Євросоюзом

Подальше відкладання реформ ще більше віддалятиме Україну від європейського співтовариства, вважають в ЄС.

1727657



Україна готова до зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом. Про це на зустрічі з журналістами заявив перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва ЄС в Україні Жослін Гітон, передає РБК-Україна.

“Коли в Польщі і Чехії заробила ЗВТ, вони теж не були готові. Але Україна, напевно, нині найкраще готова, щоб працювати в режимі ЗВТ. Національна валюта девальвувала, є величезна міжнародна підтримка, закритий ринок Росії, і це велика мотивація шукати нові ринки. Ми чуємо: давайте ще почекаємо. Це постійно можна говорити, але подальше відкладання реформ ще більше віддалятиме Україну від європейського співтовариства”, – заявив Гітон.

Він також зазначив, що за сім років, протягом яких Україна і ЄС вели переговори про зону вільної торгівлі, Україна “не дуже змінилася”, в той час як інші країни, з якими вона конкурує за ринки, – Молдова і Грузія – “дуже змінилися”.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україні вдасться за кілька років за допомогою введення зони вільної торгівлі з Євросоюзом компенсувати втрати від закриття російського ринку для українських виробників.

Читайте також:  На пляжі, у центрі міста та на 25 поверсі: де займалися сексом українці-екстремали у 2021 році

Шукайте деталі в групі Facebook