facebook

Кремль готовий до відходу Асада

Москва готова до відходу сирійського президента, але поки не готова про це заявити, пишуть ЗМІ.

1729463



Представники Росії повідомили, що Москва готова до відходу Башара Асада з посади президента Сирії в рамках перехідного політичного процесу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів західних країн.

“Росіяни у приватних розмовах кажуть, що готові прийняти те, що Асад піде в кінці перехідного періоду. Вони просто поки не готові заявити про це публічно”, – сказав один з дипломатів. Кілька його колег підтвердили цю інформацію агентству.

За їхніми словами, між позиціями Заходу і Росії щодо сирійської проблеми поки що залишаються істотні відмінності, але розбіжності поступово скорочуються.

Також наголошується, що Москва більше готова дистанціюватися від Башара Асада, ніж інший важливий союзник – Тегеран. За словами одного з дипломатів, в Ірані продовжують наполягати на збереженні Асада при владі.

Один високопоставлений дипломат розповів агентству, що російська влада вже підготувала список потенційних кандидатур на заміну Асаду, але не повідомив деталей. Про наявність подібного списку в Ірану поки що немає інформації.

Читайте також:  Поруч було вугілля та мотузка: поліція Туреччини назвала ймовірну причину смерті українки

Шукайте деталі в групі Facebook