facebook

Мир через силу: Американський сенатор закликав відродити гасло епохи Рейгана, щоб зупинити Росію

Маккейн знову заявив про необхідність надати Україні летальне озброєння.
102294


Сенатор США Джон Маккейн вважає, що зупинити агресію Росії може демонстрація сили з боку країн Заходу та посилена допомога від них Україні. “Спосіб зупинити Путіна – у старій фразі Рональда Рейгана “Мир через силу”. Ми демонструємо свою силу, допомагаючи Україні. Ми пересуваємо сили НАТО в країни, що знаходяться поблизу – Польща, країни Балтії, Румунія та інші. І ось тут ми даємо зрозуміти Володимиру Путіну: ціна, яку він платитиме, буде набагато вищою за ті цілі, які він ставить”, – сказав він в інтерв’ю ТСН.

При цьому Маккейн вірить, що Захід має домогти Україні захищатися, однак мова не про те, щоб американські війська воювали в Україні. Сенатор вкотре розкритикував президента США Барака Обаму, нерішучість якого він вважає основною причиною того, що Вашингтон затягує з наданням Україні летальної зброї. “Для того, щоби виграти цю війну, слід надати українцям зброю, щоби вони могли захистити себе.

І це змусить Росію та росіян платити доволі конкретну і високу ціну. Так уже було, коли росіяни вторглися до Афганістану. І рано чи пізно доведеться платити подвійну ціну за такі речі”, – вважає американський політик. Водночас він вважає за необхідне “затягувати вузол санкцій” проти Росії, хоча і наголошує на їх обмеженому впливі. “Санкції до певної міри ефективні, але ми маємо розуміти – популярність Путіна в Росії неймовірно висока. Я думаю, що ціна на нафту завдяки Саудівській Аравії поки мали найбільший вплив на російську економіку”, – сказав Маккейн. “Володимир Путін має розуміти, хто він є.

Він – старий КДБ-шний апаратник, який, за його ж власними словами, хоче відновити Російську імперію. І він вбачає в Україні ключовий елемент, по-перше, тому що Росія починалася в Києві”, – додає американський сенатор. Маккейн відомий своїми жорсткими заявами на підтримку України у її конфлікті з Росією. Нещодавно він різко розкритикував главу МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера, який, на його думку, ухиляється від того, щоб “обмежити дії Володимира Путіна, який в цей час знищує українців”.
http://dt.ua/UKRAINE/mir-cherez-silu-amerikanskiy-senator-zaklikav-vidroditi-gaslo-epohi-reygana-schob-zupiti-rosiyu-166955_.html

Читайте також:  Українцям можуть заборонити в'їзд до Росії за внутрішнім паспортом

Шукайте деталі в групі Facebook