facebook

Порошенко ветував закон про валютні кредити

Закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті Верховна Рада ухвалила 2 липня.

1729840



Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону про реструктуризацію валютних кредитів і пропонує відхилити його, йдеться в інформації на сайті Верховної Ради.

“За даними НБУ, станом на сьогодні фізичним особам – резидентам України надано кредитів в іноземній валюті на суму $4,28 млрд, сума всіх іпотечних кредитів для них становить $2,16 млрд. Конвертація валютних кредитів за курсом 5,05 грн за $1, тобто за курсом, який був на момент укладення переважної більшості кредитних договорів, завдасть банківській системі збитків на суму більше 76 млрд грн”, – аргументує, зокрема, глава держави своє спрямоване в Раду в п’ятницю рішення.

Як повідомлялося, закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті Верховна Рада ухвалила 2 липня, після чого кілька народних депутатів закликали президента застосувати до нього право вето.

У свою чергу, Нацбанк України 3 липня заявив, що ухвалення цього закону завдасть руйнівної шкоди фінансовій і банківській системі України, поставить під загрозу добробут усіх громадян.

Читайте також:  Фейкова підозра Порошенку – все, що влада може запропонувати замість "кінця епохи бідності", – заява "ЄС"

Шукайте деталі в групі Facebook