facebook

В Івано-Франківську головна ялинка міста засяяла святковими вогнями

19 грудня, о 18 годині на Вічевому майдані відбулось урочисте відкриття новорічної ялинки.

ipnXBsTmgUA


Привітати мешканців міста з нагоди свята Святого Миколая прийшли міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків, секретар міської ради Оксана Савчук та заступник голови ОДА Ігор Пасічняк.

Окрім цього, мешканцям міста пластуни передали Вифлеємський вогонь миру, який прибув до Івано-Франківська з Відня.

Опісля на іванофранківців очікував святковий концерт.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого кошторису, на святкове оформлення (ілюмінацію) новорічної ялинки на Вічевому майдані витратили 195 тисяч гривень, а на  нові та існуючої святкової ілюмінації на вулицях міста, оформлення ілюмінацією Новорічної та існуючих ялинок та дерев в центральній частині міста – 145 тисяч гривень.

Саме ж відкриття ялинки обійшлось місту у 11 тисяч гривень.

Довідково.

Скаутський рух, до якого належить і український Пласт створений в Британії в 1907 році масоном полковником сером Робертом Стефенсоном Смітом Баден-Пауеллом. В даний час ця молодіжна організація налічує близько 40 мільйонів осіб в 217-ти країнах. Передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

 

Читайте також:  Скандал у прикарпатському інтернаті набув розголосу по цілому світі (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook