facebook

Порошенко про візи: Крок до повернення Криму

Президент вважає, що безвізовий режим з ЄС допоможе повернути півострів.

1730408



Президент Петро Порошенко вважає, що безвізовий режим з ЄС стане кроком до повернення Криму під український суверенітет. Про це він сказав в інтерв’ю Інтеру в неділю ввечері.

“Якщо хочете – це додатковий стимул і для повернення влади на Донбас, і один із перших елементів стратегії повернення Криму. Це створення мотивації для кримчан: або у вас є свобода пересування, свобода інвестицій і ряд інших переваг, або ви сидите в окупованому Криму з обмеженням міжнародних подорожей”, – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що деякі громадяни Донбасу і Криму зможуть отримати біометричні паспорти, які є обов’язковою умовою для безвізових подорожей. Але кожен такий випадок буде розглядатися окремо.

“У цілому ж, ми зможемо гарантувати, що всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території, зможуть отримати і біометричний паспорт, і право подорожувати без віз після повернення українського суверенітету”, – заявив Порошенко.

Нагадаємо, Європейська комісія в п’ятницю схвалила позитивний звіт щодо виконання Україною Плану дій стосовно лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

У документі йдеться про те, що Єврокомісія на початку 2016 року внесе законодавчу пропозицію щодо внесення змін до Регламенту ЄC.

Порошенко раніше заявив, що безвізовий режим з країнами ЄС для громадян України почне працювати вже в 2016 році.

Раніше в МЗС пояснили, що в разі введення безвізового режиму з Євросоюзом на паспортному контролі у громадян України можуть попросити підтвердження зворотного квитка або наявність достатнього фінансового ресурсу.

Читайте також:  “Томосу не існує”: Порошенко провернув грандіозний обман, репутація України знищена

Шукайте деталі в групі Facebook