facebook

В АП пояснили збільшення обстрілів на Донбасі

Найбільшу кількість обстрілів українських позицій зафіксовано в районі Донецького аеропорту.

1730405



Протягом минулої доби в зоні АТО жоден український військовий не загинув і не отримав поранення. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу, незважаючи на загострення бойових дій, жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення”, – сказав Мотузяник.

З його слів, найбільшу кількість обстрілів українських позицій зафіксовано в районі Донецького аеропорту, селища Піски.

Разом з тим Мотузяник зазначив, що сепаратисти минулої доби майже не застосовували заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Путін: РФ не може віддати Донбас націоналістам

Також він припустив, що збільшення останніми днями кількості обстрілів українських позицій може бути пов’язано зі спробою тиску на українську сторону напередодні або в період важливих політичних зустрічей.

“Кількість обстрілів зросла через відстріл боєкомплекту, щоб отримати підживлення з боку РФ, а також з навчанням нових бойовиків, які постійно прибувають з Росії”, – заявив Мотузяник.

За даними штабу АТО, за минулу добу сепаратисти 63 рази відкривали вогонь по позиціях українських силовиків.

Нагадаємо, 17 грудня в штабі АТО заявили, що близько 11.00 був проведений обстріл одного з житлових районів міста Авдіївка.

Раніше повідомлялося, що в останні дні інтенсивність обстрілів на Донбасі знову різко зросла.

Як повідомлялося, на переговорах у Мінську було досягнуто домовленості про повне припинення вогню на період новорічних свят.

Читайте також:  ЯЦЕНЮК НЕ БУДЕ БАЛОТУВАТИСЯ ДО ВР ВІД ПРИКАРПАТТЯ

Шукайте деталі в групі Facebook