facebook

Влада Єгипту планує збудувати нову столицю

За планами, в новому місті зможуть проживати до п’яти мільйонів мешканців.

110972


Влада Єгипту має намір побудувати нову адміністративну та ділову столицю на сході від Каїра. Плани нового міста презентували на економічній конференції у Шарм-ель-Шейху та в інтернеті, повідомляє BBC Україна. До нового мегаполісу з Каїра хочуть перенести парламент, міністерства та іноземні посольства.

Планується, що в місті проживатимуть до п’яти мільйонів людей, буде побудовано 1,1 млн домівок та створено 1,75 млн постійних робочих місць. Також розробники обіцяють побудувати 2 тисячі шкіл та коледжів, та понад 600 медичних закладів.

В Єгипті презентували грандіозний план нової столиці Reuters Місто буде розміщене на 700 кв км між Каїром та Червоним морем. Очікується, що його будуватиме приватний інвестиційний фонд нерухомості Capital City Partners, який очолює Мохамед Алаббар. Бізнесмен з ОАЕ раніше побудував найвищий будинок у світі – Бурдж-Халіфа. “Це природне розширення для міста Каїр”, – зазначив Алаббар.

Він підкреслив, що нове місто починатиметься на околиці старого. “Це прекрасна можливість мати змогу розробити щось з нуля, і створити це, враховуючи потреби єгипетського народу і уряду”, –  вважає Алаббар.

За його словами, будівельники працюватимуть за новітніми методами проектування, і єгиптяни зможуть пишатись новим містом. В Єгипті презентували грандіозний план нової столиці Reuters Ідея міста полягає в тому, щоб забрати єгиптян з Каїра, який хаотично розростається та стає все більш забрудненим містом, відзначає оглядач ВВС Орла Гуерін.

“Влада каже, що це спричинить відродження в економіці. Можливо, але багато хто тут згадує інші флагманські проекти, які забуксували у минулому. Єгипетська бюрократія може бути така ж міцна, як піраміди”, – зазначила Гуерін.
http://dt.ua/

Читайте також:  Скоти у владі вважають суспільство за дурнів, паралельно банально грабуючи усіх, – Бортнік

Шукайте деталі в групі Facebook