facebook

В Івано-Франківську активісти вимагають звільнення директора ЗОШ №15 (фото+відео)

28 грудня в Івано-Франківську педагоги школи №15, батьки, представники громадської ради та директор школи Василь Бойчук зустрілися у кабінеті начальника управління освіти та науки МВК Наталії Микули, щоб з’ясувати причини скандалу, який виник у п’ятницю.

IMG_0424-2


З’ясувалося, що в п’ятницю, 25 грудня, в управління освіти поступив анонімний дзвінок від когось з батьків учнів ЗОШ №15. Це була скарга щодо того, що у школі в примусовому порядку від учнів перших та третіх класів вимагають приносити продукти для бійців АТО. Більше того, навіть у  щоденники записують, які саме продукти потрібно принести.  Працівники управління освіти намагалися вивчити ситуацію того ж дня. І з’ясували, що в школі вчителі нікого не зобов’язували приносити весь список продуктів, і все було на добровільній основі. А найбільш незадоволеним у цій ситуації залишився директор школи Василь Бойчук, який одразу попросив педагогів написати пояснюючі записки, пише ГК.

Та вже сьогодні, під час зустрічі, виявилося, що ситуація лише частково відповідає дійсності і конфлікт би не вийшов за межі школи, якби не 20 педагогів, які  прийшли до головної освітянки міста Наталії Микули, щоб прояснити ситуацію та попросити захисту від директора школи №15. На їх думку, Бойчук незадоволений їхньою акцією, тож чинить на них тиск.

Як пояснив ситуацію Василь Бойчук,  він неодноразово звертався до своїх педагогів, щоб вони вирішували такі питання через батьків, адже діти можуть щось не зрозуміти. Він додав, що пояснюючі записки вимагає не для звільнення, а для того щоб  розібратися у ситуації, як юрист.

Через півгодини розмов та сварок стало зрозуміло “звідки ростуть ноги”. Інженер-електрик управління освіти і науки Людмила Врублевська зізналася, що у п’ятницю до неї  зателефонувала приятелька по роботі, пані Коржан, яка повідомила про примусове збирання допомоги для учасників АТО.  Відтак жінка поширила інформацію по управлінню освіти. «Вона не має ніякого відношення до школи №15, але вони так само в колективі сидять, говорять і бачили, що діти несли до школи продукти… Я не розумію, що я такого зробила», – сказала Врублевська про Коржан.

Читайте також:  Недогледів: чотирирічний хлопчик, якого батько взяв з собою на роботу, випав з вікна офісу у центрі Львова

У відповідь військовий капелан, учасник АТО, отець Роман Залеський сказав: усі ми християни, а не варвари, тому якщо хтось бачив там дитину із чаєм чи з кавою, нічого страшного, адже ми не «сєпари».

«Я знаю по чому війна та по чому життя. Я знаю як там ціниться та шоколадка, яку ми тут не доїли. Чому адміністрація школи не стоїть на тому місці, щоб ініціювати таку допомогу, а вірить якійсь бабці», – обурився отець Роман.

А голова батьківського комітету вважає, що потрібно було в першу чергу говорити із батьками, щоб не було такого, що хтось кимось незадоволений, щось сказав і “на рівному місці” виникали проблеми.

Після годинних сварок Наталія Микула підсумувала: якби дирекція школи по-людськи себе поводила, то не було би скандалу і педагогічний колектив не звертався би за захистом до воїнів АТО та “освітянської ” громадської ради. Тож тепер кожен нестиме відповідальність за свої вчинки, на своїй посаді.

А представник Громадської ради прии управлінні освіти і науки Івано-Франківська, начальник штабу “Самооборони” Тарас Дем’янів обіцяє, що тепер буде створена відповідна електронна петиція про звільнення директора школи №15 Бойчука Василя Євгеновича. І закликає батьків та педегогів долучитися до того, щоб її підписати.

“Ця людина не є кваліфікованим керівником. Він не може навести порядок в своїй хаті, а загострює чутки”, – наголосив Дем’янів.

Шукайте деталі в групі Facebook