facebook

Крах режиму Каддафі починався з замороження активів. Що чекає на наступного диктатора?

Як повідомляє The Sunday Telegraph, у відношенні Путлера готується багатомільйонний позов за справою про малайзійський пасажирський лайнер, збитий російськими окупаційними формуваннями на Сході України.

Юристи з Британії готують колективний позов, який збираються подати в США. Крім Путлера, в число відповідачів можуть увійти високопоставлені російські військові ватажки, а також путінські прибічники.

Позов завдасть ще більшої шкоди відносинам між Путлером і Заходом, але політики будуть безсилі йому запобігти.

Представники юридичної фірми McCue & Partners минулого тижня літали в Україну, щоб обговорити нюанси подання позовної заяви. Сім’ї загиблих зможуть приєднатися до позову. Позов неминуче підкреслить роль, яку РаSSєя відіграє у військових діях проти України.

Представник McCue & Partners заявив, що відповісти перед законом повинні не тільки “сепаратисти, яких підозрюють у безпосередньо запуску ракети по рейсу МН17, що призвів до загибелі сотень невинних жертв, але й ті держави, особи і компанії, які надали їм фінансову і матеріальну підтримку”.

Цивільний позов від імені жертв може бути навіть більш небезпечним для очільника Кремля, ніж офіційне розслідування.

Доказова база у цивільній справі може бути меншою, ніж у кримінальному, тому вищих кремлівських чиновників, включаючи Путлера, можна притягнути до відповідальності, навіть якщо вони уникнуть критики в офіційному розслідуванні.

Компенсація, пред’явлена Путлеру до відшкодування, може становити сотні мільйонів фунтів, можливо більше.

Якщо американський суд визнає претензії обгрунтованими, це може призвести до заморожування зарубіжних активів Путлера і його прибічників, якщо не буде виплачена компенсація збитку.

Раніше фірма McCue & Partners подавала в США позови проти лівійського диктатора Муаммара Каддафі у зв’язку із спонсоруванням ірландського угруповання ІРА.

Джерело – http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10993470/Putin-facing-multi-million-pound-legal-action-over-alleged-role-in-MH17-crash.html


Читайте також:  7700 доларів, 945 євро та 575 злотих: поляк повернув заробітчанину з України загублену річну зарплату

Шукайте деталі в групі Facebook