facebook

У Німеччині назвали завдання щодо Донбасу на 2016 рік

Зокрема в наступному році мають відбутися місцеві вибори в регіоні, а також повернуто Україні контроль над кордоном.

1735151



МЗС Німеччини опублікувало заяву глави відомства Франка-Вальтера Штайнмайєра, в якій він вказав на проблеми, які не вдалося вирішити в цьому році в процесі мирного врегулювання на Донбасі, і назвав першочергові завдання з реалізації мінських домовленостей в 2016 році. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Штайнмайєра, незважаючи на “відчутний прогрес в економічній і соціальній сферах”, а також у питанні відведення важкої зброї, досягнутий протягом року, багато питань так і не вирішені. Зокрема, йдеться про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, що глава МЗС Німеччини назвав “невтішним розвитком в кінці року”.

Крім того, Штайнмаєр звернув увагу на відсутність розуміння щодо порядку проведення місцевих виборів на Донбасі, а також на погіршення гуманітарної ситуації.

Німецький міністр також назвав основні завдання, які потрібно виконати для реалізації Мінська-2. “Ми повинні далі працювати над тим, щоб на початку 2016 року відбулися місцеві вибори і повністю був імплементований пакет мінських домовленостей, також шляхом відновлення Україною повного контролю над своїм державним кордоном”, – йдеться в заяві.

Штайнмайєр наголосив, що Німеччина в рамках нормандського формату і в новому році всіма силами буде підтримувати втілення мінських домовленостей.

Міністр закликав сторони конфлікту чітко дотримуватися режиму перемир’я в інтересах населення в зоні конфлікту. А також в першу чергу здійснити невідкладні заходи в гуманітарній сфері, звільнити всіх полонених і заручників, зняти обмеження на діяльність гуманітарних організацій на Донбасі і відновити водопостачання в регіоні.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що реалізація мінських угод перебуває в жалюгідному стані.

Читайте також:  У Польщі українцю ледве не відірвали голову

Як неодноразово заявляв президент Петро Порошенко, альтернативи мінському процесу не існує. При цьому Мінська-3 не буде.

Шукайте деталі в групі Facebook