facebook

У 2016 році Україна і Росія помиряться

Засновник організації Джордж Фрідман передрікає “примирення” Києва і Москви в наступному році.

1735134



Засновник розвідувально-аналітичної компанії Stratfor і центру Geopolitical FuturesДжордж Фрідман вважає, що в 2016 році Росія і Україна в тій чи іншій формі помиряться, пише Huffington Post.

Згідно з прогнозом Фрідмана, в 2016 році Росія і Україна прийдуть до якогїсь угоди – “формальній або неформальній” – щодо української кризи. “Структуру” потенційної домовленості політолог затрудняється визначити, але домовленість дозволить погасити конфлікт, вважає він. Американцям та їхнім союзникам, які мають спільні кордони з Росією, цей компроміс доведеться не до душі, проте в Європі, на думку Фрідмана, будуть і ті, хто зрадіє “примиренню” Москви і Києва.

“Німеччина буде в захваті через усунення додаткового вогнища конфронтації на схід від своєї території. Інші європейські країни, зайняті іншими проблемами, поставляться до цього байдуже”, – вважає американський політолог.

Серед масштабних європейських проблем засновник Stratfor виділяє напруженість з біженцями в Європі і загальну загрозу розпаду європейської спільноти.

“Держави-члени (ЄС) стануть більш автономними, і сила інституту єдиної Європи зменшиться”, – вважає Фрідман.

У своєму прогнозі експерт також зазначив, що епіцентром фінансової кризи стане Італія, а не Греція, оскільки італійській владі доведеться мати справу з високим рівнем безробіття і зростанням боргових зобов’язань.

Раніше аналітики Stratfor спрогнозували загострення відносин між Росією і Туреччиноюв 2016 році.

Читайте також:  Росія може заборонити імпорт української свинини через чуму свиней

Шукайте деталі в групі Facebook