facebook

Глобальне економічне зростання в 2016 році розчарує

Глава МВФ упевнена, що нові індустріальні країни та країни, що розвиваються, краще готові до економічних потрясінь, ніж раніше.

1735672



Глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард зробила невтішний прогноз щодо зростання глобальної економіки в 2016 році. Підвищення відсоткових ставок у Сполучених Штатах, сповільнення зростання економіки Китаю, а також наслідки здешевлення нафти для країн-постачальників “означають, що глобальне зростання у 2016 році розчарує і буде нерівномірним”, стверджує Лагард у статті, опублікованій в німецькому виданні Handelsblatt у середу, 30 грудня.

“Середньострокова перспектива також туманна, оскільки низька продуктивність, старіння населення та наслідки глобальної фінансової кризи сприяють гальмуванню росту”, – зазначає глава МВФ.

На думку Лагард, хоча країни, які не належать до високорозвинених, сьогодні більш готові до високих відсоткових ставок, багато з них “набрали більше боргів, значна частина яких – у доларах США”. “Підвищення відсоткових ставок та зміцнення долара можуть зробити багато компаній неплатоспроможними та “заразити” банки і уряди”, – написала Лагард.

Єврозона, за її словами, може покращити свої прогнози, якщо дасть раду великій кількості проблемних кредитів на загальну суму 900 мільярдів євро.

Читайте також:  У Мілані відкрився магазин з голими продавцями

Шукайте деталі в групі Facebook