facebook

Долар США досяг 13-річного максимуму

Глобальні інвестори, як і раніше, стурбовані перспективами зростання Китаю.

1738272



У вівторок долар зріс проти більшості основних світових валют і валют країн, що розвиваються. Отже, американська грошова одиниця досягла найвищих показників за більш ніж 13 років на тлі другої торговельної сесії в 2016 році на світових ринках, повідомляє The Wall Street Journal.

Індекс долара The Wall Street Journal, який відображає вартість американської валюти проти кошика з 16 валют, зріс на 0,6% – до 90.89, найвищого рівня з листопада 2002 року.

Долар зріс на 1,1% відносно до євро, пара долар/євро продавалася за 1.0714 під час торгів.

Незважаючи на те що скоротився спад на китайському фондовому ринку, глобальні інвестори, як і раніше, стурбовані перспективами зростання країни. Страх проявляється на валютному ринку, де контрольований державою оншорний юань зміцнюється відносно до долара, тоді як офшорний юань, який більше дотримується ринкового курсу, продовжує слабшати.

Як наслідок, розрив між двома обмінними курсами зріс у вівторок до найбільшого за всю історію спостережень показника, досягнувши 12.46 процентних пункту.

Нагадаємо, раніше експерти Bloomberg провели дослідження, згідно з яким 2016 рокукурс долара США зросте до всіх основних конкурентів, крім канадського долара, британського фунта стерлінга і норвезької крони.

Читайте також:  Українських моряків у московському СІЗО розсадили по одиночних камерах

Шукайте деталі в групі Facebook