facebook

Coca-Cola і Pepsi “визнали” Крим російським

Представництва компаній в РФ опублікували в соцмережах карту з Кримом у складі Росії.

1738254


Представництва Coca-Cola і Pepsi в РФ опублікували карту з Кримом у складі Росії. Coca-Cola опублікувала карту на сторінці продукту “ВКонтакте”, а Pepsi на своєму сайті.

Спочатку Coca-Сola перед новорічними святами опублікувала карту Росії без Криму, Калінінградської області і Курильських островів. Після претензій російських передплатників компанія “виправила” карту, вибачилася і опублікувала нову, вже з цими територіями.

Пізніше всі карти були видалені зі сторінки, і з Кримом, і без, однак зображення збереглося в кеші Google.

Українське представництво компанії вибачилося за “непорозуміння” в коментарі “Українській правді”. “Вибачте за непорозуміння. Ми не підтримуємо жодних політичних рухів і партій. Наше завдання – виробництво високоякісних напоїв. Ми працюємо заради миру і дотримуємося норм міжнародного права”, – зазначено в повідомленні.

При цьому представництво вже зв’язалося з агентством, яке розміщувало контент, і було прийнято колегіальне рішення карту видалити, хоча вона і не претендувала на географічну точність.

У той же час на сайті Pepsi опублікована презентація виробничих потужностей компанії в РФ. На схематичній карті український півострів включений до складу Росії.

Читайте також:  Кравчук пропонує дати Криму державну автономію

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,