facebook

АТО: обстріли біля Донецька і Новгородського

Сторони конфлікту 10 січня, як і раніше, звинувачують одна одну в обстрілах.

1739858



За минулу добу зафіксовано 28 випадків порушення режиму тиші, зокрема на Горлівсько-Світлодарській дузі і в районі Донецька, передає прес-центр штабу АТО.

“Зокрема, наші позиції поблизу Новгородського бойовики ввечері один раз обстріляли з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також забороненого озброєння танка. По опорному пункту сил АТО загарбники відкривали вогонь з озброєння БМП”, – сказано в повідомленні.

Також, за словами силовиків, збройні провокації спостерігалися в районі Мар’їнки, Опитного, Авдіївки, Троїцького, Новгородського, Зайцевого та Луганського. По українських військових, які несуть службу в Опитному і Новгородському, стріляв ворожий снайпер.

“З початку цієї доби бойовики тільки один раз відкривали вогонь: зі стрілецької зброї у Новгородському”, – заявили в штабі АТО.

У свою чергу замкомкорпусом “Міноборони” ДНР Едуард Басурін заявив, що ЗСУ обстріляли їхні позиції з мінометів і гранатометів.

“Противник за останні 24 години випустив по території ДНР 6 мінометних мін та 4 постріли зі СПГ”, – цитує його видання ДАН.

За словами Басуріна, обстріляли селище Старомихайлівку і район аеропорту на півночі Донецька.

Заступник комкорпусом додав, що під Горлівкою в селищі Зайцеве активізували роботу українські снайпери.

Як повідомлялося, з 5 січня кількість обстрілів у зоні АТО збільшилася після відносного затишшя в новорічні дні.

Читайте також:  Набуло чинності нове правило для водіїв

Шукайте деталі в групі Facebook