facebook

Яценюк: В Україні кожен третій отримує субсидії

За його словами, в поточному році деякі сім’ї платять “навіть менше, ніж у минулому році”.

1740045


В Україні практично кожен третій громадянин отримує пряму фінансову допомогу від держави. Про це в “10 хвилинах з прем’єр-міністром” увечері 10 січня заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

5,4 млн українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. Практично кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави”, – заявив він.

При цьому Яценюк зазначив, що субсидія – “реальний механізм, який запропонувала держава щодо допомоги зі зменшення вартості житлово-комунальних послуг” і закликав українців оформляти субсидії.

За його словами, в поточному році деякі сім’ї платять “навіть менше, ніж у минулому році”.

Також Яценюк нагадав, що домогосподарства, які використовують природний газ для опалення будинку, можуть протягом 6 місяців використовувати 1200 кубометрів газу за пільговою вартістю, “за тим графіком, який їх влаштовує”.

“Наприклад, грудень був теплий. Це означає, що споживання газу було менше. Якщо ви зекономили газ у грудні, обсяг зекономленого газу можна легко використовувати в січні. Або навіть у тому випадку, якщо ви в січні використовуєте більше, ніж заощадили в грудні, то ви можете частину газу з наступних місяців також використовувати в найбільш холодний місяць”, – пояснив Яценюк.

“На 6 місяців у вас є обсяг газу за пільговою ціною, яка складає 3600 гривень”, – зазначив глава уряду.

Як раніше повідомлялося, в проекті бюджету України на 2016 рік закладено 35 мільярдів гривень для програми субсидій, але ця цифра може бути збільшена.

Читайте також:  "Дєрзкій парєнь, який катував людей прасками": що розповідають сусіди та односельчани про луцького терориста (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook