facebook

RadioSvoboda: поліція опублікувала відео конфлікту на Драгобраті

У національній поліції заявляють, що щодо затриманих через конфлікт на гірськолижній базі «Хата Магната» відкриті дев’ять кримінальних проваджень.

«На цей час щодо зазначених осіб відкрито дев’ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю», – повідомив заступник начальника управління ГСУ (головного слідчого управління) Національної поліції України, Максим Цуцкірідзе.

Триває досудове розслідування, у ході якого встановлюється причетність затриманих до вчинення інших подібних злочинів, додають у поліції.

За даними силовиків, 10 січня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння нині затримані прийшли до ресторану і вимагали приготувати їм їжу вже після закриття закладу, у відповідь на відмову вони застосували фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження кухарю та охоронцю – порізи ножем і перелом ноги.

У поліції зазначають, що у ході слідства з’ясувалося, що ці ж самі люди причетні до «злочинних випадків», які сталися напередодні.

«28 грудня близько 6:00 ранку, перебуваючи на одній з автозаправок у Львівській області, двоє з вищезгаданих осіб почали ображати інших відвідувачів та залякувати їх зброєю, здійснивши постріли в стелю. Також поліції стало відомо, що 9 січня в одному з розважальних закладів Івано-Франківщини вони спровокували конфлікт з місцевими жителями, спричинивши їм тілесні ушкодження, а потім застосували зброю, здійснивши постріли вгору. Після цього зловмисники намагалися незаконно заволодіти автомобілем марки «Chevrolet Lacetti», в салоні якого перебували водій та пасажири», – повідомляють у поліції.

Наразі у «Правому секторі» цих заяв поліції не коментували.

10 січня в селищі Ясіня в урочищі «Драгобрат» на турбазі відпочинку «Хата магната» виник конфлікт між людьми у камуфляжній формі і персоналом закладу. Того ж дня у Національній поліції повідомили, що за фактом бійки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) і частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Пізніше закарпатська прокуратура повідомила, що п’ятьом чоловікам, які вчинили бійку на туристичній базі, оголосили підозру у вчиненні хуліганства. Наразі суд обрав трьом з п’яти підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Читайте також:  Чоловік забив до смерті жінку, бо вона відмовила йому в інтимі

Спочатку у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що бійку із застосуванням зброї спровокували бійці «Правого сектору», які відпочивали на «Драгобраті», вони нібито не дійшли згоди з персоналом турбази.

Причетність «Правого сектору» до конфлікту керівництво Добровольчого батальйону спецпризначення «Правий сектор» «Захід» спочатку спростувало, назвавши інформацію провокацією, але згодом повідомили: справді конфлікт відбувся між групою бійців ДУК «Правий сектор» та охороною «Хати магната».

Наступного дня, 11 січня, у «Правому секторі» припустили, що конфлікт на туристичній базі на Закарпатті міг статися через «антиукраїнські висловлювання» працівників турбази «Хата Магната».

Джерела:




– https://www.youtube.com/watch?v=4Nta4jG6Isw

– http://www.radiosvoboda.org/content/news/27485325.html

Шукайте деталі в групі Facebook