facebook

РаSSєйські каммуністи розкритикували слова “неоімператора” Путлера про негативну роль Лєніна

“Вєлікій Владімір Путлер “глибоко помиляється” щодо ролі Владіміра Лєніна в історії РаSSєї”, заявив в інтерв’ю радіостанції “Говорить Москва” член президії ЦК КПРФ Валерій Рашкін.

“Можливо, він не дочитав книги, які є, щодо діяльності і життя Владіміра Ілльіча Лєніна. Тими основами, які заклав Владімір Ілльіч, на мій погляд, до цих пір користується і Путлер у своєму житті”, – припустив депутат.


Путлер на засіданні президентської ради з науки і освіти критично висловився про роль вождя більшовицької революції в історії росії. На його думку, діяльність Лєніна привела до розвалу радянського союзу.

“Заклали атомну бомбу під будівлю, яке називається росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була”, – цитує “Інтерфакс” президента РФ.

На суперечку комуністів з Путлером вже відреагував прес-секретар президента Дмитро Пєсков. За його словами, це була лиш особиста думка глави держави, яка не повинна бути приводом для обурення.

“Кожен, у тому числі президент, має право на своє ставлення до ролі тієї чи іншої особистості в історії”, – заявив Пєсков.

На відміну від росії, в Україні зараз здійснюється процес декомунізації, в межах якого пам’ятники вождю більшовицького перевороту зносяться в областях, де цього досі не було зроблено за ініціативи місцевого населення.

Довідка від wiki: серед предків першого вождя “неоімперії” – “савєтскай рассєі” та “савєтскава саюза” є представники кількох народів і культурних традицій російської імперії та інших країн. Серед його предків виділяють євреїв, німців, шведів, чувашів і калмиків. Тому не дивно, що Ульянов, називаючи себе росіянином (рос. – руccкім), мало надавав значення національним особливостям.

Владімір Ульянов народився у губернському місті Симбірську у сім’ї високопосадового губернського державного чиновника і особистого дворянина. Батько – Ульянов Ілля Миколайович (1831–1886) – інспектор народної освіти; мати – Ульянова (Бланк) Марія Олександрівна (1835-1916), здала екстерном екзамени на право працювати вчителем початкових класів, але ніколи не працювала.

Сім’я, в якій виховувався майбутній революціонер (а судячи з останніх висновків Путлера – організатор перевороту, представник хунти, “фошист”, ну … і взагалі – натхненник Майдану і “кольорових” революцій у наш час, – прим. Ред.) в основному складалася з інтелігенції та була за родоводом різноманітною; виділяють у ній представників різних національних груп: євреїв, росіян, калмиків, чувашів, німців і шведів. Дід Лєніна по батькові, Миколай Васильович Ульянов (1770-1838), чуваш за національністю, був кріпаком із Нижньогородської губернії, який переселився в Астрахань, де працював ремісником; він одружився із Анною Олександрівною Смірновою (1800-1871), батько якої Олександр Лук’янович Смірнов був калмиком.

Батько матері Владіміра Ульянова, Олександр Дмитрович Бланк (1801/04-1870), лікар за професією, походив із єврейської родини, що проживала у містечку Старокостянтинів Волинської губернії, був сином Мойше Іцковича Бланка.

Джерела:

http://www.bbc.com/ukrainian/news_in_brief/2016/01/160121_it_putin_lenin_communists

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D1%96%D0%BD_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%86%D0%BB%D0%BB%D1%96%D1%87

Читайте також:  Надіялись, що Путлер у Крим “бабла” привезе? Ні, він думає про порятунок власної “шкури”!

Шукайте деталі в групі Facebook