facebook

Кремлівська дезінформаційна машина розпочала гібридну війну проти Європи

Мета путінської гібридної війни проти ЄС: послабити здатність протистояти оновленій загрозі російського агресивного мілітаризму і експансіонізму, поширити антиміграційні настрої через структури, які фінансуються і координуються Кремлем- пише Lidovky.cz.

Інформація про зростаюче число загиблих мирних жителів надходить постійно разом з повідомленнями міжнародних правозахисних організацій, які ведуть моніторинг ситуації і оцінюють проміжні результати останньої російської військової кампанії.


Незадовго до Різдва організація Human Rights Watch оприлюднила докладну доповідь про російські дії в Сирії. Основна тема – проблема «надмірного застосування касетних боєприпасів».

Організація Amnesty International закликала російський режим до незалежного і неупередженого розслідування випадків «порушення міжнародного гуманітарного права» (тобто військових злочинів) і «до залучення винних до кримінальної відповідальності».

Доповідь Amnesty International, яка опублікована 23 грудня, оповідає про хід російської авіаційної операції в Сирії в перші місяці з моменту офіційного вступу Москви у війну. На 30 сторінках тексту доводяться серйозні порушення військовослужбовцями російських терористичних військових формувань чинних принципів і правових норм у збройних конфліктах. Сюди відносяться й удари по мирному населенню, невибіркові удари і невідповідне використання сили.

У доповіді детально аналізується 6 авіаударів, нанесених у вересні та жовтні, які, за отриманими даними, спричинили за собою смерть як мінімум 200 мирних жителів, а також завдали величезної шкоди цивільній інфраструктурі. В окремих розділах йдеться про випадки авіаударів по населених кварталах, по медичних установах і про використання заборонених методів і засобів ведення бою.

Аналіз уже завданих ударів показує, що російська інтервенція в Сирії має мало спільного із заявленою боротьбою з тероризмом. Авіаудари наносяться не по позиціях, базах або таборах бойовиків з т.з. Ісламської держави, з якими Кремль пов’язують деякі делікатні моменти (посередництво і приховування торгівлі нафтою). Навпаки, вони наносяться, насамперед, по територіях, контрольованим групами, що знаходяться в опозиції до режиму Асада.

Читайте також:  Мандат на вирішення будь-яких питань у “ДНР” і “ЛНР” один - автомат Калашникова

Найбільш очевидним результатом російської інтервенції залишається загострення гуманітарної кризи в Сирії. Бомбардування населених кварталів, повне знищення інфраструктури, постійний страх, втрата надії на спокійне і гідне життя – все це змушує людей зніматися з місця і вливатися в потужні міграційні потоки, які сьогодні спрямовуються в Європу.

Для європейських країн нинішня хвиля біженців – це величезний виклик, пов’язаний із соціально-економічними проблемами і підвищеною нестабільністю, а також з ризиками для безпеки.

Таким чином, створюється сприятливе середовище для різного роду антисистемних, антиєвропейських, популістських і, як правило, вкрай правих партій і рухів, що фінансуються і координуються Кремлем, які набувають популярності по всьому континенту.

Мета путінської гібридної війни проти Європи: змусити громадськість сумніватися, похитнути віру в демократичні інститути, обмежити можливості національних урядів, дискредитувати ідеї європейської інтеграції, зломити єдність країн ЄС і НАТО і, в кінцевому рахунку, послабити здатність євроатлантичного співтовариства протистояти оновленій загрозі російського агресивного мілітаризму і експансіонізму, а також спробам змінити міжнародний устрій.

Частиною цього процесу є поширення нетерпимості та антиміграційних настроїв: сьогодні саме на це спрямована в першу чергу робота кремлівської дезінформаційної машини.

Джерело – http://www.lidovky.cz/sir-valecne-zlociny-ruska-v-syrii-delikatni-vazby-s-is-a-zakazane-zbrane-1ah-/zpravy-svet.aspx?c=A160118_152857_ln_zahranici_msl

 

Шукайте деталі в групі Facebook