facebook

У Франківську на роботу суддів намагаються впливати “люди в камуфляжі”

Люди, які представляються громадськими активістами, намагаються впливати на рішення суддів Апеляційного суду в Івано-Франківській області.

1550913


Про це журналістам повідомила прес-секретар обласного Апеляційного суду Людмила Безусова-Попович.

“Ті суспільні рухи, які є у нас, вони безпосередньо впливають на роботу суддів, – сказала пані Людмила. – Люди приходять на засідання, представляються громадськими активістами, своїм зовнішнім виглядом демонструють причетність до громадських організацій і намагаються влинути на колегію суду для того, щоб та винесла певне рішення”.

Один з останніх випадків стосувався присутності молодого чоловіка в камуфляжі на справі про розірвання шлюбу. Молодик у військовому однострої проголосив, що “бере цю справу під контроль”.

“Треба констатувати, що ці люди приходять вже з бажаним для них рішенням і пробують його протиснути. Це є свідомий тиск, – каже прес-секретар обласного Апеляційного суду. – Це маніпулювання громадською думкою з нездоровим тиском, нездоровим впливом на суд, воно зараз має місце”.

Хотілося би домовитися з громадськими активістами, відзначила пані Людмила, щоби в суді знали – прийшли не самозванці у камуфльованих куртках, а справді представники громадських організацій.

“Якщо ви цікавитеся якоюсь справою, будь ласка, ми відкриті, приходьте до нас, але щоби ми знали, що це справді ваші представники”, – відзначила прес-секретар суду.

джерело kurs.if.ua

Читайте також:  Акції протесту у Вірменії тривають вже у п'яти містах

Шукайте деталі в групі Facebook