facebook

Безвізовий режим – ілюзія для лохів

Маю поламані ребра під час намагання перетнути українсько-польський кордон на пішому переході



80496

Я їхав до Перемишля, щоб зустрітися там з друзями. Люди, такого жаху мало хто бачив. Мало того, що поляки зробили годинну перерву на прибирання, від чого «товпа» людей, які намагалися перетнути кордон збільшилася в рази, то ще й жодної організації черги не було з польського боку.

Польські митники дуже тішилися і отримували задоволення від того, як наші громадяни намагалися виштовхати один одного з черги і довести свою фізичну правоту бути попереду інших. Ви собі цього уявити не можете…

Ця черга простих людей – це загроза життю і здоров`ю. І фраза з натовпу до мене: «Як ви там, живі?» – навіть не викликала в мене сміху, незважаючи на моє почуття гумору.

Дуже хотілося дістати телефон і подзвонити в консулят, але витягти телефон з кишені було неможливо. Але я вижив!

Це би був гарний сценарій для польського комедійного кінофільму «В черзі не плачуть». Більшість людей, які перетинали кордон, мали на меті продати 2 пачки цигарок і пляшку горілки, а на ті гроші закупити продукти харчування, які в рази чомусь дешевші у «бідній» Польщі, ніж у «багатій» Україні. Особливо втішили ціни в польському магазині «Бєдронка». Незважаючи на те,що польський злотий і так дорого коштує, то макарони, кава, солодощі, м`ясо і навіть яйця десятками кілограм люди закуповували і переносили на територію України.

Дуже мені це нагадує 90-ті. Саме таким чином виглядав товарообіг між нашими країнами. Черги на кордоні існували завжди і відношення до наших громадян завжди було як до нижчої раси, а зараз це відношення посилилось тим, що наші громадяни стали «небезпечними» для їхнього життя. Війна, одним словом… Якщо ви маєте сусіда злочинця і рецидивіста ,то навряд чи будете залишати двері до своєї квартири відкритими.

Читайте також:  Україна не отримає безвізовий режим у травні – посол Польщі

Люди, люди… В нашій країні ведеться війна і нас там ніхто не чекає, про ніякий безвізовий режим не може бути й мови, а постійні повідомлення про захоплення тих чи інших готелів і маєтків магнатів зовсім не додають впевненості у надійності кордонів союзних нам євродержав.

У черговий блеф від влади про безвізовий режим не вірять навіть мої друзі і знайомі з високим соціальним статусом. Ніхто на своїй території не потребує людей з країни, де ведеться війна та «розборки» колишніх військових на західних регіонах країни.

Особливо потішили заяви австрійців про обмеження Шенгенських домовленостей. Наплив біженців не потрібен Європі.

Тому ми з вами маємо забути просто про безвізовий режим, а усі інформації, що діюча влада домовилася про безпроблемний перетин кордону – це чергова пропаганда, яка має показати, що влада ніби щось робить для покращення нашого з вами життя. То бореться з корупцією, то кордони відкриває…

І неясно плакати чи сміятися…

Шукайте деталі в групі Facebook