facebook

У Мінфіні США звинуватили Путіна в корупції

Заступник глави Мінфіну США Адам Шубін вважає, що російський президент “збагачує своїх друзів”.

1747435



Президент Росії Володимир Путін маскує свої реальні доходи, нажиті завдяки корупції, про що уряд США знає вже давно. Про це сказав виконуючий обов’язки заступника міністра фінансів США Адам Жубін в програмі телекомпанії BBC Panorama.

“Ми бачили, як Путін збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників і не допускає збагачення тих, хто не належить до його друзів і не обіймає державні посади. Стосується це енергетичних багатств Росії або інших державних контрактів, він віддає їх в управління тим, хто буде служити йому. Як на мене, це картина корупції”, – заявив Жубін.

Представник мінфіну США не став коментувати секретну доповідь ЦРУ 2007 року, в якій стан Путіна нібито оцінювався приблизно $ 40 млрд. Але зазначив, що стан російського президента не відповідає його офіційним доходам.

“Він отримує державну зарплату розміром $ 110 000 на рік. Але ця цифра далека від його справжнього багатства. Він має великий досвід того, як замаскувати свої реальні статки”, – сказав Жубін.

Як зазначає автор програми, вперше офіційний представник уряду США звинуватив у корупції не когось з оточення Путіна, а самого главу Кремля.

Сам Путін відмовився дати інтерв’ю програмі Panorama.

До слова, в Кремлі заяву Жубіна назвали вигадкою. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

“Жодне з цих питань не потребує відповіді, оскільки вони є тільки вигадкою”, – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, в Мінфіні США Адам Жубін курує питання санкцій.

Раніше Путіна звинуватили в причетності до вбивства колишнього співробітника ФСБОлександра Литвинка. До таких висновків дійшло британське слідство.

Читайте також:  Конфіскації не уникнути! У Зеленського підготували доленосне рішення. Заберуть усе майно корупціонерів

Шукайте деталі в групі Facebook