facebook

Путлер зі статками у 200 мільярдів доларів планує правити довічно?

«На Заході гроші дають владу, але для росіян все якраз навпаки: влада дає гроші, а також забирає їх», – повідомляє The Washington



Ppost.

Путлеру не потрібні мільярди у вигляді готівки або акцій, «якщо йому належить вся країна». «Розмір його стану насправді дорівнює бюджету країни, а може навіть, розміром всього національного багатства. Він у будь-який момент може отримати абсолютно все, чого потребує, і практично в будь-яких кількостях».

Звинувачення в корупції лунають на адресу кремлівського диктатора вже давно, і з роками дехто намагався обчислити особистий статок. У 2007 році з’явилася аналітична оцінка, автори якої стверджували, що статок Путлера рівняється 40 мільярдам доларів, завдяки чому він став «найбагатшою людиною в Європі». У 2012 році ця цифра підскочила до 70 мільярдів, зробивши його світовим лідером за розмірами стану.

Торік колишній керуючий російського фонду і один з головних критиків Кремля Білл Браудер припустив, що насправді статок Путлера – близько 200 мільярдів, в силу чого він у два рази багатший за співзасновника Microsoft Білла Гейтса, якого агентство Bloomberg нещодавно назвало найбагатшою людиною в світі.

Для довідки: офіційна зарплата у кремлівського диктатора в 2014 році була досить скромною, складаючи 7,6 мільйона рублів (близько 150 000 доларів), та й особистої власності у нього було небагато. Але шикарний спосіб життя Путлера (кажуть, у нього є колекція годинників на 700 000 доларів) змусив багатьох говорити про те, що у нього грошей більше, ніж він визнає.

Довід про те, що гроші для глави режиму не мають значення, підтримують і інші коментатори. У 2012 році група російських дисидентів опублікувала доповідь з саркастичним назвою «Життя раба на галерах», в якому розповідається про тієї розкоші, в якій живе Путлер завдяки своїй посаді. Серед численних привілеїв – шикарне маєток під назвою Костянтинівський палац, на ремонт якого нещодавно були витрачені мільйони доларів, а також 43 літаки загальною вартістю один мільярд доларів.

Читайте також:  Молдова скасувала автобусні рейси до Криму

У доповіді наголошується, що одна з найсерйозніших причин, які змушують вождя триматися за владу, це «атмосфера багатства і розкоші, до якої він вже звик і відмовитися від якої категорично не хоче». Путлер не накопичував величезних статків на рахунках у закордонних банках, тому що він не має наміру йти з влади і відмовлятися від тих зручностей і привілеїв, які вона йому дає.

«Сенс його правління в тому, що воно задумано як довічне. І навіть якщо в його похилому віці формально буде призначений черговий Дмітрій Анатольєвіч [Мєдвєдєв], Владімір Владіміравіч залишиться російським Ден Сяопіном». Мова про лідера Комуністичної партії Китаю, який володів величезним впливом в країні аж до своєї смерті в 92-річному віці.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/01/28/a-russian-journalist-explains-why-there-is-no-corruption-in-russia/

Шукайте деталі в групі Facebook