facebook

Скандальна прикарпатська суддя Царевич у березні пройде тестування для довічного обрання

Вища кваліфікаційна комісія суддів оцінить, чи може вона здійснювати правосуддя.

tsarevich2jpg03072015110136


Кваліфікаційне оцінювання перших 100 суддів, які подали заяви для обрання безстроково, проведуть протягом лютого-березня 2016 року. Відповідне рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів з’явилося на її офіційному сайті, пише ТСН. 

Як з’ясувалося, комісія склала список із п’яти груп, до кожної з яких входять по 20 суддів. Також уже відомий графік тестування і співбесід.

Зокрема, суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич пройде тестування 23 березня, а співбесіду 31 березня.

Нагадаємо, ще в липні генпрокурор Віктор Шокін направив у Вищу кваліфікаційну комісію суддів клопотання про відсторонення від посад скандальних суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка. Слідчі вважають, що Царевич та Вовк можуть перешкоджати кримінальним провадженням, в яких вони є фігурантами. Зокрема, під виглядом необхідності розгляду судових справ уникати слідства і суду.

Також вони мають можливість впливати на інших осіб, що можуть бути допитані під час розслідування. Царевич обвинувачують у зловживанні службовим становищем, а також у свідомо неправомірних рішеннях у справах щодо активістів Автомайдану.

Сергій Вовк підозрюється у зловживанні службовим становищем та винесенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі. Обидва знаходяться на волі.

Читайте також:  Школярі знайшли вмерзле в лід немовля

Шукайте деталі в групі Facebook