facebook

Прикарпаття налагоджує співпрацю з двома потужними польськими партнерами

В рамках реалізації проекту «Єврокарпатська ініціатива» голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з представниками інвестиційних компаній «Поленергія Інт» та «Кульчик Холдинг СА».

IMG_0469 (2)


Польські гості розглянули можливість інвестування коштів у модернізацію Калуської ТЕЦ та ВАТ «Оріана», для чого попередньо відвідали відповідні підприємства.

«Відносини між Україною та Польщею сьогодні дуже тісні, ми відчуваємо вашу підтримку як у протистоянні із зовнішньою агресією, так і у наших євроінтеграційних прагненнях. Івано-Франківська область відкрита для співпраці, прикладком чого є програма «Єврокарпатська ініціатива», яка націлена на поглиблення співробітництва між державами Карпатського регіону, задля нашого спільного розвитку. Сьогодні відбуваються перші практичні кроки в її реалізації і, сподіваюся, в найближчий час Прикарпаття стане прикладом міжнародного партнерства та залучення інвестицій», – сказаав голова ІФ ОДА Олег Гончарук.

Представники польських компаній запевнили, що задоволені поїздкою і сподіваються на довготривале партнерство.

«Ми інвестуємо в енергетичній та хімічній сферах господарства. Нам цікава така співпраця. Сьогодні ми зробили перший маленький крок на довгому шляху до майбутнього партнерства», – зазначив Гжегож Станіславскі.

В свою чергу Олег Гончарук нагадав, що влада активно працює над покращенням інвестиційного клімату в Україні. «Для нас дуже важливим є, щоби усі процеси, які відбуваються в області, були максимально відкритими та прозорими. Ми хочемо, щоб наші громадяни мали повну інформацію, розуміли чому і куди ми рухаємося. Європейський інвестор є для нас близьким другом, якому ми будемо допомагати використовуючи усі наявні можливості та засоби», – резюмував Олег Гончарук.

джерело firtka.if.ua

Читайте також:  У Франківську сурогатний алкоголь ховають у смітниках, – Муніципальна варта

Шукайте деталі в групі Facebook