facebook

Депутати Івано-Франківської міськради – проти особливого статусу Донецької та Луганської областей

Вибори на Донбасі можливі тільки за умови повного відновлення контролю України над східною ділянкою українсько-російського кордону.


Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають від Президента України та голови Верховної Ради не вносити в Конституцію України зміни, які узаконюють «особливості здійснення місцевого самоврядування» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це сьогодні, 1 лютого, повідомив власкор IA ZIK.

«Внесення таких змін не відповідає національним інтересам нашої держави та сприятиме загостренню проблеми повноцінного відновлення державно-політичного контролю України в межах своїх суверенних територій. А наслідком такого рішення української влади буде узаконення у складі держави де-факто керованої з Москви автономії окупантів та терористів, підрив єдності та незалежності України і початок її дезінтеграції», – йдеться у звернені івано-франківських депутатів до Президента та голови Верховної ради.

Також в документі йдеться, що надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу не має нічого спільного з реформою децентралізації і прямо суперечать статті 2 Конституції України, яка визначає, що Україна є унітарною державою. Зміни до цієї статті Основного Закону може бути ухвалено виключно на всеукраїнському референдумі за участі всіх громадян України.

Джерело – http://zik.ua/news/2016/02/01/deputaty_ivanofrankivskoi_miskrady__proty_osoblyvogo_statusu_donetskoi_668141

Читайте також:  Журнали "Перевал" і "Дзвіночок" можуть закрити через роздержавлення

Шукайте деталі в групі Facebook